PURMEREND - Welke vrijwilligersorganisatie verdient het Lokaal Compliment voor 2020? Purmerenders kunnen tot maandag 23 november 2020 hun favoriete organisatie aanmelden. Tijdens de uitzending van ‘Purmerend wenst elkaar’ bij RTV Purmerend op 1 januari 2021 wordt bekendgemaakt welke organisatie €1.000,- heeft gewonnen.


Vrijwilligers maken het verschil voor de stad Purmerend en haar inwoners. Met het Lokaal Compliment wil de gemeente laten zien dat zij blij is met alle vrijwilligers die zich inzetten voor de mensen in de stad.

Het thema van 2020: ‘Aandacht voor elkaar!’

Juist in 2020 werd duidelijk hoe belangrijk het is om aandacht voor elkaar te hebben. Door de Corona-crisis raakten meer mensen geïsoleerd. Gewone dagelijkse activiteiten gingen ineens niet door, verjaardagen of andere feestjes konden niet gevierd worden, culturele uitjes en sportactiviteiten hielden op en soms kon men zelfs niet meer de deur uit voor de dagelijkse boodschappen. Vrijwilligers brachten in deze periode met bestaande activiteiten of soms op vernieuwende wijze uitkomst. Activiteiten werden aangepast of nieuwe initiatieven werden opgestart. Bijvoorbeeld door het organiseren van wandelgroepen, het houden van telefonisch contact, het regelen van de boodschappen of een lief kaartje. Zij zorgden voor hulp, aandacht en afleiding en lieten mensen weten dat ze niet vergeten waren.

Aanmelden doe je zo

Dit jaar zoekt gemeente Purmerend voor het Lokaal Compliment vrijwilligersactiviteiten in Purmerend die gericht zijn op het thema ‘Aandacht voor elkaar!’ Activiteiten en/of vrijwilligersorganisaties kunnen worden aangemeld voor het Lokaal Compliment tot maandag 23 november aanstaande. Aanmelden kan via www.purmerend.nl/compliment.

Voorwaarden
De gemeente Purmerend zoekt vrijwilligers die, vanuit een organisatie, het afgelopen jaar activiteiten organiseerden, waardoor mensen die door COVID-19 sociaal geïsoleerd waren, toch op een andere manier geholpen werden, actief konden zijn of aandacht kregen. Welke initiatieven zijn voor u het afgelopen jaar waardevol geweest? Laat het ons weten! Voor vragen kan men mailen naar: j.zwarts@purmerend.nl

Prijsuitreiking
Uit de inzendingen worden 10 organisaties genomineerd door de jury. De winnende organisatie krijgt een bedrag van € 1.000,-. Daarnaast stelt het Coöperatiefonds van Rabobank een extra prijs van € 500,- beschikbaar. De overige genomineerde organisaties ontvangen een aanmoedigingsprijs met een geldwaarde van € 250,-. De prijzen worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitzending van ‘Purmerend wenst elkaar’ bij RTV Purmerend op 1 januari 2021. De prijzen worden uitgereikt door wethouder Harry Rotgans en een vertegenwoordiger van de Rabobank. Zij maken ook onderdeel uit van de jury.