PURMEREND - Vanwege een defect van een uniek onderdeel in de Melkwegbrug was de brug per 9 september afgesloten voor fietsverkeer. Voor veel inwoners van Weidevenne veroorzaakte dit overlast.

Na overleg met de Provincie Noord-Holland is besloten de brug voor fietsverkeer grotendeels weer open te stellen vanaf dinsdag 1 oktober. Alleen op woensdag, vrijdag en zondag van 10.00 – 12.00 uur sluit de brug voor fietsers. Tijdens deze periode wordt de brug handmatig geopend en gesloten zodat het vaarverkeer doorgang heeft.

Een uniek onderdeel van de brug is defect waardoor de brug gerepareerd moet worden. Het nieuwe onderdeel heeft helaas een lange levertijd. Zodra het binnen is, wordt het onderdeel vervangen. Vanuit de provincie mag de scheepvaart niet langer dan een week gehinderd worden. Daarom was de brug de afgelopen weken gesloten voor fietsverkeer. Dit bleek echter tot veel overlast te leiden, mede doordat er ook gewerkt wordt aan de Sluisbrug. De gemeente is daarom nogmaals met de provincie in overleg gegaan over mogelijkheden om de brug open te houden voor fietsers. Dit heeft ertoe geleid dat de brug vanaf 1 oktober weer gedeeltelijk bereikbaar is voor fietsverkeer. Alleen op woensdag, vrijdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur sluit de brug voor fietsers, tot de brug gemaakt is. Er zullen borden bij de brug geplaatst worden.