PURMEREND - De elektricien die gisteren geraakt is door een vallende plafondplaat in de entree van de nieuwe sporthal is inmiddels thuis. Na onderzoek in het ziekenhuis is vastgesteld dat hij, afgezien van kneuzingen en blauwe plekken, geen verwondingen heeft opgelopen. Hij mocht gisteravond weer naar huis. Gemeente Purmerend is blij dat het goed met hem gaat.

Gisteren is aan het eind van de werkdag een deel van de onderbeplating van de luifel aan de entree van de sporthal naar beneden gevallen. Een elektricien die in de entree aan het werk was, is door de vallende beplating geraakt. De Inspectie SZW (arbeidsinspectie) is door de aannemer, Vaessen BV, op de hoogte gesteld van de gebeurtenis. Na onderzoek ter plekke heeft de Inspectie SZW aangegeven dat nader onderzoek over het ongeval niet noodzakelijk is. Gemeente en aannemer onderzoeken vandaag de oorzaak van het loslaten van de beplating.

Afwerking sporthal

De bouw van de sporthal aan de Van IJsendijkstraat is zo goed als voltooid. Een van de onderdelen waaraan wordt gewerkt, is de entree. Deze kent een luifel die aan de onderzijde is afgewerkt met plafondplaten en isolatiemateriaal, die hebben losgelaten. Dit zal worden hersteld. Op basis van de informatie die nu beschikbaar is verwacht de aannemer niet dat dit incident invloed heeft op de datum van overdracht, of opening.