PURMEREND - Vrijdag 7 december heeft wethouder Mario Hegger de foto-expositie van Barend Schulte in de nieuwe museumwinkel van het Purmerends museum geopend. National Geographic nomineerde deze maand zijn foto van de Melkwegbrug.

De 73-jarige Barend Schulte was één van de 15 kanshebbers in zijn categorie. Hij won niet de eerste prijs, maar is heel blij met de eervolle nominatie en het grote platform dat National Geographic hem hiermee gaf. Want Barend is al meer dan 50 jaar bezig met fotografie.

Start nieuwe museumwinkel met Tourist information
Barend Schulte was deze maand niet de enige die reden had voor een feestje. Het pand naast het Purmerends museum kwam op de markt en onlangs besloot de gemeenteraad geld uit te trekken voor de huur hiervan. Zodat het Purmerends museum nu een definitieve plek voor de nieuwe museumwinkel heeft met ruimte voor de Tourist information.

Eén en één is twee
Een expositie van zijn foto’s was altijd Barend’s grote wens en het museum zocht naar mooie foto’s van Purmerend voor in de nieuwe museumwinkel. “Eén en één is twee” vond wethouder Mario Hegger, “Barend’s foto’s van Purmerend verdienen een podium en waar beter dan in de nieuwe museumwinkel van het Purmerends museum.” Barend zelf is een beetje overweldigd door alle aandacht: “Het was gewoon een toevalstreffer!”