PURMEREND - Vrijdag 27 september opent burgemeester Don Bijl het Medisch Centrum Kop West, in de nieuwe wijk Kop West. In het moderne centrum werken ESF Praktijk (fysiotherapie), huisartsenpraktijk Nota en Swart en apotheek de Ring samen. Bewoners van Kop West en de Hazepolder krijgen zo een zorgvoorziening dicht bij huis.


Initiatiefnemer Ahmed Muhamed, praktijkhouder van ESF Praktijk, is blij en trots over de aanstaande ontwikkelingen. ‘In de omgeving van Kop West is nog geen enkele voorziening zoals deze’.

Ook burgemeester Don Bijl is trots op deze ontwikkeling: 'Het is een aanwinst voor de stad en helemaal voor dit nieuwe deel, dat heel dicht tegen de binnenstad aan ligt. Het verhaal van de heer Muhamed spreekt mij aan. Hij is een voorbeeld voor velen van ons: enthousiast, zet de schouders eronder en weet mensen te verbinden. Daar heb ik bewondering voor.'

Ahmed Muhamed is 20 jaar geleden als vluchteling uit Irak in Nederland komen wonen. In Irak heeft hij zijn studie natuurkunde aan de universiteit van Bagdad niet kunnen afmaken, omdat hij moest vluchten. Na zijn naturalisatie in Nederland heeft hij eerst 2 jaar Hoger Informatica gestudeerd. Daarna deed hij de opleiding fysiotherapie.

In 2010 startte hij zijn eigen fysiopraktijk in Purmerend. Zijn droom bleef echter een eigen medisch centrum te realiseren, waar verschillende disciplines elkaar versterken en de patiënt centraal staat. ‘Dit is mij uiteindelijk gelukt, mede dankzij de gemeente Purmerend. In Kop West kocht ik een kavel waar ik op de begane grond mijn fysiopraktijk en een Medisch Centrum heb gerealiseerd, alsmede 21 startersappartementen.’