PURMEREND - Afgelopen zaterdag 21 januari was de opening van ‘Purmerend ontmoet & doet’ in de binnenstad in het voormalig ABN-AMRO kantoor. Deze locatie is door de gemeente aangekocht om onderdelen van het programma Binnenstad een plek te geven.

Nu de onderzoeken naar de invulling ervan nog lopen, heeft programma Binnenstad een deel van de begane grond beschikbaar gesteld om inhoud te geven aan de pijler ‘ontmoeten’ die in de visie voor de binnenstad staat.

Meer leden en vrijwilligers

Naast ontmoeten, stimuleert gemeente Purmerend ook dat we er voor elkaar zijn. Bezoekers kunnen op de Achterdijk/Kalversteeg kennismaken met het rijke verenigingsleven, diversiteit aan vrijwilligerswerk en de verschillende cultuurinstellingen. Vertegenwoordigers van deze partijen zijn op dinsdag, woensdag, zaterdag (en koopzondag) aanwezig om zich te presenteren. Naast kennismaken in het informatiepunt kunnen inwoners zich ook inschrijven als vrijwilliger of een afspraak maken om op locatie kennis te maken met een club of instelling.

Gevarieerd aanbod

Eind vorig jaar is er samen met verschillende verenigingen en vrijwilligersorganisaties nagedacht over de invulling van de ruimte en het aanbod van de activiteiten. Er zijn inmiddels meerdere verenigingen en organisaties die op verschillende momenten aanwezig zullen zijn en clinics, workshops en andere activiteiten organiseren.

Op purmerend.nl/ontmoetendoet staat het actuele programma, de openingstijden en de deelnemende organisaties.