VOLENDAM - Op vrijdag 21 april jl. is de vernieuwde milieustraat (het oude afvalinzamelstation) geopend door burgemeester Lieke Sievers en wethouder Wim Runderkamp. Terwijl het gewoon mogelijk moest blijven voor iedereen om het afval weg te brengen, is door Antea Group een geheel nieuw bordes gebouwd. Naast dit bordes zijn tien grote afvalbakken met hydraulische afsluitkleppen geplaatst. Vanaf het bordes kan het afval nu veel gemakkelijker in de bakken worden gedaan. Bij iedere afvalbak is duidelijk aangegeven welk afval daarin hoort.

Stratenmakersbedrijf Van der Gracht heeft de bestrating van het terrein weer keurig op orde gebracht. Door de manier waarop het terrein nu is ingericht wordt het vrachtverkeer gescheiden van het overige verkeer. Ook geldt er voortaan eenrichtingsverkeer. Er is een nieuwe uitgang gerealiseerd aan de kant van de Mgr. C. Veermanlaan. Vanaf het bordes rijdt men automatisch naar deze uitgang. Dit alles maakt dat de verkeersstromen veiliger zijn geworden. Het terrein is meer logisch en praktisch ingericht, modern en hygiënisch.

Bij binnenkomst wordt op borden aangeduid voor welke soorten afval men waar kwijt kan. Binnenkort wordt nog bij de toegang tot de nieuwe milieustraat een elektronisch display geplaatst. Hierop worden praktische zaken vermeld, zoals bijv. wijzigingen in de openingstijden.