PURMEREND - Op zaterdag 25 maart is het Landelijke Opschoondag. Die dag worden in het hele land activiteiten georganiseerd om de omgeving van de eigen straat, buurt of club op te schonen. Ook in Purmerend kunnen bewoners hun steentje bijdragen en een paar uurtjes zwerfvuil rapen. In elke Purmerendse wijk is van 10.00 tot 12.00 uur een opruimwandeling waarbij een wethouder of raadslid meeloopt.

In Purmerend zijn al veel mensen die regelmatig zwerfvuil rapen in hun eigen omgeving. Dat geldt ook voor raadslid Irma Waarhuijs. Zij meldde zich direct aan: “In de Gors, waar ik woon, raap ik zelf al regelmatig zwerfies. Nu gaan we deze wandeling doen in het kader van de Landelijke Opschoondag. Leuk om dit eens met een grotere groep te doen.”

Alle wijken
Wethouders Mario Hegger en Hans Krieger lopen mee in de wijken Purmer-Noord en -Zuid. Daarnaast ruimen de volgende raadsleden een wijk op: Coen Lageveen (Wheermolen), Helana Aslander (Overwhere), Patrick Blokzijl (Centrum) en Petra de Boer en Metehan Hasirci (Weidevenne).

Aanmelden
Iedereen mag aansluiten op 25 maart. Om een beeld te krijgen van het aantal deelnemers, vragen we geïnteresseerden om zich aan te melden op www.supportervanschoon.nl/acties-in-de-buurt. Op die pagina staat een opruimwandeling voor elke wijk in Purmerend. Ook het startpunt van de wandelingen is op de website te vinden. Telefonisch aanmelden kan ook. Bel daarvoor het KCC op (0299) 452 452.