PURMEREND - De gemeente en Van Wijnen Projectontwikkeling hebben woensdag 31 mei 2017 een overeenkomst gesloten voor de herontwikkeling van het voormalige evenemententerrein aan de Stekeldijk in Purmerend. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor de bouw van 102 woningen in de wijk Wheermolen.

Huur- en koopappartementen
Er komen volgens het definitieve ontwerp drie woongebouwen met in totaal 64 huur- en 38 koopappartementen. De drie wooncomplexen, op een steenworp afstand van het NS-station Overwhere, zijn ontworpen door FKG Architecten aan de Zaan. De te bouwen huurappartementen (vrije sector) zijn circa tachtig vierkante meter groot. De koopappartementen tellen circa 50 vierkante meter en zijn bedoeld voor starters en kleine huishoudens. De verwachting is dat de woningen in 2019 klaar zijn.

Woningmarkt
Wethouder Hans Krieger stelt dat elke nieuwe woning kansen biedt: ‘Elke verhuizing brengt beweging in de woningmarkt en dat is voor onze gemeente dringend nodig. Wij zijn blij met ontwikkelaars die samen met de gemeente die woningmarkt weer op gang brengen, zodat meer inwoners van Purmerend naar een woning kunnen doorstromen.’