PURMEREND - Dit jaar gaan ze weer niet door: de traditionele stille tocht en de herdenkingsbijeenkomsten op de Kaasmarkt en in de Nicolaaskerk in Purmerend op 4 mei. Het 4 en 5 mei comité Purmerend en de gemeente hebben gezocht naar een invulling om zonder publiek toch op gepaste wijze stil te staan bij allen die zijn gevallen voor onze vrijheid. RTV Purmerend maakt ook dit jaar een speciale uitzending.


In de uitzending ziet u onder andere de eerder opgenomen kransleggingen bij de oorlogsmonumenten en de herdenkingsredes van burgemeester Don Bijl en de voorzitter van het 4 en 5 mei comité Purmerend, de heer Dick Blokker. Dichteres Gerda Hooijberg sluit af met het gedicht ‘de vrijheid vieren’. Ook de twee minuten stilte worden in de uitzending in acht genomen. De opnames zijn vooraf genomen. Op de Kaasmarkt is dit jaar geen herdenking.

RTV Purmerend op Ziggo of Facebook
RTV Purmerend maakt een speciale uitzending op dinsdag 4 mei van 19.45 uur tot 20.15 uur. Te zien op: Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1390, www.rtvpurmerend.nl of de Facebookpagina van RTV Purmerend.

In het land
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei comité roept alle inwoners op om net als vorig jaar de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Het protocol van de Rijksoverheid wordt dit jaar niet aangepast. Dit betekent dat de vlaggen op de hoofdgebouwen van de Rijksoverheid dit jaar op 4 mei om 18.00 uur halfstok worden gehesen.