PURMEREND - De gemeenten Beemster en Purmerend fuseren op 1 januari 2022 tot de nieuwe gemeente Purmerend. Inwoners van Purmerend en Beemster kunnen daarom op 22, 23 of 24 november hun stem uitbrengen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Purmerend. Het Centraal Stembureau heeft vrijdagochtend 15 oktober tijdens een openbare zitting in het stadhuis van Purmerend alle kandidatenlijsten vastgesteld. Dit betekent dat de kandidaten van de politieke partijen in Purmerend en Beemster die deelnemen aan deze gemeenteraadsverkiezingen vandaag bekend zijn.

Beemster en Purmerend gaan fuseren per 1 januari 2022 en samen verder als één gemeente Purmerend. Door deze fusie gaan de inwoners al dit najaar naar de stembus, namelijk op 24 november. Een aantal stembureaus is al open op maandag 22 en dinsdag 23 november. Kiezers kunnen hun stem uitbrengen bij een stembureau naar keuze in Beemster of Purmerend. Daarom staat op de stempas geen stembureau meer. Inwoners van Beemster en Purmerend ontvangen de stempas uiterlijk 10 november en kandidatenlijst voor 22 november 2022.

Vijftien politieke partijen

Er staan vijftien politieke partijen op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Purmerend. De volgende partijen doen mee aan de verkiezingen:

Lijst 1. STADSPARTIJ-BeemsterPolderPartij
Lijst 2. D66
Lijst 3. CDA
Lijst 4. GROENLINKS
Lijst 5. VVD
Lijst 6. Leefbaar Purmerend 2001
Lijst 7. OuderenpartijAOVPurmerend-Beemster
Lijst 8. Partij van de Arbeid (PvdA)
Lijst 9. PVV (Partij voor de Vrijheid)
Lijst 10. Forum voor Democratie
Lijst 11. PB21
Lijst 12. Piratenpartij
Lijst 13. Groep HOP
Lijst 14. Gemeentebelangen Purmerend
Lijst 15. Lijst Van Damme (LVD)

De kandidatenlijsten van de partijen staan op www.purmerend.nl/gemeenteraadsverkiezingen onder het kopje 'Openbare kennisgevingen'.