PURMEREND - In de laatste raadsvergadering van dit jaar is donderdagavond afscheid genomen van wethouder Eveline Tijmstra. Na 12,5 jaar stopt zij in de Purmerendse politiek. Nadat zij op 9 november haar vertrek aankondigde, ging het CDA op zoek naar een opvolger. Zij droegen Pascal Verkroost voor. Hij is donderavond benoemd tot wethouder. Na ruim 8 jaar raadslid start hij na zijn benoeming meteen met zijn werkzaamheden als wethouder van Purmerend.


Pascal was fractievoorzitter van het CDA. Als raadslid is hij al sinds 2014 betrokken bij de Purmerendse politiek. Namens de raad was hij daarnaast ook onafhankelijk voorzitter bij commissievergaderingen en raadsbijeenkomsten. Afgelopen voorjaar zat hij in de vertrouwenscommissie voor de werving en selectie van de nieuwe burgemeester. Pascal woont met zijn gezin in de buurt van de binnenstad. Nu hij start als wethouder heeft hij afscheid moeten nemen van zijn baan als directeur bij gemeente Waterland. Pascal: ‘Ik kijk ernaar uit om als wethouder aan de slag te gaan en op deze nieuwe manier een bijdrage te leveren aan onze gemeente’.

Afscheid Eveline Tijmstra

Eveline Tijmstra werd in de raadsvergadering bedankt voor haar inzet voor Purmerend, voor haar werk als raadslid en later als wethouder. Zij kijkt tevreden terug op de afgelopen jaren. Eveline: ‘Ik vond het een geweldige ervaring om mij als volksvertegenwoordiger en bestuurder in te zetten voor de stad. Een stad waar ik met heel veel plezier woon en waar mijn kinderen zijn geboren. Onze gemeente is prachtig en ik ben trots op de bijdrage die ik heb geleverd. Begin volgend jaar neem ik nog officieel afscheid van de gemeente op een manier die past bij mij en bij onze stad, met gezelligheid, muziek en cultuur'.