PURMEREND - Woensdag 24 mei overhandigde wethouder Natalie Saaf in het kader van de campagne 'Geef een prentenboek cadeau' boeken op basisschool De Koempoelan in Purmerend. Kleuters kregen het boek 'Kleine IJsbeer' cadeau en groep 3 en 4 een leesboek.

De campagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Boekhandels en andere landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker beschikbaar te maken. Gemeente Purmerend vult deze campagne aan met een selectie leesboeken voor kinderen uit groep 3 en 4.

(Prenten)boeken voor kinderen in Purmerend en Beemster

Wethouder Natalie Saaf: “Als kinderen boeken lezen die ze leuk vinden, gaan ze meer lezen én beter lezen. We gunnen elk kind een gevulde boekenkast, daarom ondersteunen we dit initiatief vanuit de gemeente.” Peuters, kleuters en kinderen uit groep 3 en 4 van de 33 scholen en 20 peuterspeelzalen die zich hebben aangemeld ontvangen allemaal een boek van de gemeente. Peuters en kleuters ontvangen de klassieker 'Kleine IJsbeer' en groep 3 en 4 een leesboek. Boekhandel Het Leesteken bracht afgelopen week maar liefst 7000 boeken rond bij de scholen in Purmerend en Beemster.

Project 'lezen laten leven'

De campagne sluit ook aan bij het project "lezen laten leven" waarin de gemeente samenwerkt met schoolbesturen en de bibliotheek om het lezen op basisscholen aan te moedigen. De gemeente financiert hiervoor 'De Bibliotheek Op School' (dbos) en leesconsulenten op school vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), om de achterstanden in lezen (en rekenen) aan te pakken.

'Een ijsbeer in de tropen'

Lars, een kleine ijsbeer gaat met zijn vader naar zee om te leren zwemmen en hoe je een sneeuwhoop maakt als bescherming tegen de wind wanneer je slaapt. Als hij wakker wordt, dobbert hij op een ijsschots midden in zee. Hij komt terecht in een vreemd warm land, waar alles groen is. Een zonnig ijsberen verhaal geschreven en geïllustreerd door Hans de Beer.