PURMEREND - Wethouder Mario Hegger is trots op vijf collega’s bij de gemeente Purmerend die vanuit een afstand op de arbeidsmarkt bij de gemeente in dienst komen. Dat werd gevierd op woensdag 7 november met mooie woorden van begeleiders en de wethouder. Daar hoorden natuurlijk bloemen en een groepsfoto bij om dit feestelijke moment vast te leggen.


De gemeente Purmerend is twee jaar geleden gestart met het project Garantiebanen. Het doelvan het project is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen de gemeente eenkans te geven op een arbeidsplek.

Toegevoegde waarde
Via het project Garantiebanen heeft een meewerkend voorman van de gemeente de afgelopenperiode een groep van vijf mannen begeleid. Zij voerden diverse werkzaamheden uit in deopenbare ruimte van Purmerend. De mannen hebben in deze periode grote (persoonlijke) groeilaten zien. Ook werd hun toegevoegde waarde met betrekking tot de taken die ze uitvoerenduidelijk. Daarom geeft de gemeente hen nu een vaste aanstelling.

Trots
Wethouder Mario Hegger: ”Ik ben trots op deze collega’s en hun begeleiders. Zij hebben deafgelopen twee jaar heel hard gewerkt en met een prachtig resultaat: een vast contract! Ik wenshen heel veel werkplezier bij de gemeente. Wij gaan door om nog meer mensen op deze manieraan werk te helpen.”