PURMEREND - Welzijnsorganisatie Route 25 uit Maassluis heeft vrijdag 28 april een werkbezoek gebracht aan het jongerenwerk in Purmerend. Zij kwamen in hun eigen mobiele activiteitencentrum: een omgebouwde Amerikaanse schoolbus.

Het werkbezoek van Maassluis komt voort uit de zoektocht van gemeente, welzijnsorganisaties en jongeren naar geschikte plekken voor jongeren. Daarnaast is de Regionale Stichting WonenPlus aangeschoven aan tafel en ook zij bekijken nu de mogelijkheden van de inzet van zo’n mobiel centrum. In dit kader wil Purmerend kennismaken met het mobiele activiteiten- en jongerencentrum uit Maassluis.

“De jongeren die wij gesproken hebben waren erg enthousiast over het idee om een dergelijke Jongerenbus ook voor Purmerend in te zetten. De bus is niet een doel op zich, maar wel een middel om op een ongedwongen manier in contact te komen met de jongeren en bewoners. Vrijdag gaan we met alle betrokken partijen kijken of in Purmerend ook behoefte is aan het inzetten van een jongerenbus. Dit doen we samen met WonenPlus, Clup, Spurd, Brijder, Rabobank en politie”, aldus wijkmanager Henk Noordhuis.

Achtergrondinformatie Maassluis
Route25 is een multifunctioneel activiteiten- en jongerencentrum en van alle gemakken voorzien. Zo heeft de bus een hoek waar jongeren kunnen loungen, zijn er computers aanwezig en hangt er een lcd-tv. Route25 dient tevens als informatiepunt, waar jongeren terecht kunnen met al hun vragen over onderwerpen die hen bezighouden, bijvoorbeeld over alcohol en drugs. Met dit mobiele centrum zoeken jongerenwerkers van Welzijn E25 de jongeren op, juist daar waar ze te vinden zijn. In de toekomst kan de bus ook ingezet worden voor andere doelgroepen en activiteiten en door andere maatschappelijke organisaties.