PURMEREND - De gemeente Purmerend sluit per direct een coffeeshop op de Achterdijk in het centrum van de stad. Aanleiding voor de sluiting is de vondst van een handgranaat, eerder vandaag.

Volgens de gemeente is dit niet het eerste incident bij de coffeeshop. Zo was er vorige week nog veel politie in de straat, omdat er iemand met een vuurwapen zou rondlopen. Uiteindelijk werd de persoon niet meer aangetroffen.

De vondst van de granaat, eerder vanmiddag, is voor de gemeente de druppel. "De openbare orde kan niet meer worden gewaarborgd", zo licht een woordvoerder het besluit toe. "Maandag bepalen we hoe lang de zaak dicht moet blijven."

Zorgen
Op beelden valt te zien dat de handgranaat voor de naastgelegen sisha lounge lag, maar volgens een woordvoerder is de granaat mogelijk verplaatst. Na de vondst werd een flink deel van het centrum van Purmerend afgesloten en ontruimd.

Ook bewoners moesten worden opgevangen. Zij maken zich grote zorgen. "Het is al de derde keer deze week, begint een mooie boel te worden", reageerde een bewoner tegen NH Nieuws. "Ik maak me zorgen om de kinderen die over straat lopen."

Een 100-jarige vrouw, die ook werd opgevangen, was erg geschrokken. "Ik begrijp de wereld niet meer, ben honderd jaar oud", reageerde ze, terwijl ze op haar slippers stond.