PURMEREND - Op dinsdag 26 juni organiseert Boekhandel Het Leesteken een reisboekenavond aan de hand van reisboeken over Spanje, Indonesië en Laos.

Marijke Arijs schreef ‘De hoed van Frederico: highlights en hotspots in literair Spanje’. Ze zoekt de sporen van onder andere mythische helden als Don Quichote en Don Juan. De reis eindigt in Barcelona, de stad van Carlos Ruiz Zafón. Roel Thijssen deelt zijn fascinatie voor Laos, die begon toen hij voor zijn Indochinese spionageromans inspiratie opdeed. De schoonheid en ongereptheid van Laos beschrijft hij in ‘Het land onder de witte parasol’. Alexander Reeuwijk reisde in ‘Varanen, orang-oetans en paradijsvogels’ in het spoor van de Britse natuuronderzoeker (en voorloper van Charles Darwin) Alfred Russel Wallace door Indonesië. Alexander beschrijft de huidige stand van zaken prachtig, met als hoogtepunt de confrontatie met zijn geliefde paradijsvogels.

Boekhandel Het Leesteken, Zuidersteeg 2. De entree is € 7,50 en reserveren voor deze mooie avond kan via info@leesteken.nl of 0299-771834.