BEEMSTER - Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de renovatie van de algemene begraafplaats aan de Nicolaas Cromhoutlaan 4 in Middenbeemster. Het werk zit er nu op en wethouder Aagje Zeeman onthulde vorige week het nieuwe informatiebord bij de entree.

Verschillende inwoners maakte van onze eerdere uitnodiging in Binnendijks gebruik om de opgeknapte begraafplaats te komen bekijken, benieuwd naar hoe het allemaal is geworden. Er waren speciale rondleidingen, waarbij bezoekers precies konden zien wat er is gedaan.

Voor wethouder Zeeman het nieuwe informatiebord onthulde sprak zij haar dank uit richting de betrokken groep vrijwilligers, de eigen medewerkers en de harde werkers die de renovatie uitvoerde. “Het ziet er ontzettend mooi en statig uit. Alles is weer keurig op orde en voldoet aan de eisen van deze tijd. Ik ben ontzettend gelukkig met de actieve groep vrijwilligers die onze mensen helpen met het onderhoud.”

Renovatie
Het groot onderhoud bestond voornamelijk uit het verbeteren van het groen, de paden, de parkeerplaats en de overige inrichting. Zo is de toegankelijkheid van de begraafplaats verbeterd door het opnieuw aanbrengen van voetpaden tussen de bestaande en toekomstige graven. Daarnaast kreeg de entree een flinke opknapbeurt. In de parkeervakken zijn speciale grastegels gelegd. Deze geven de entree en parkeerplaats een frisse groene uitstraling. Bij de renovatie is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen, door bijvoorbeeld hergebruik of het gebruik van gerecyclede materialen. Verder is er een opgang voor minder validen, zijn er nieuwe afvalbakken minder in het zicht en een aantal watertappunten.