PURMEREND - De rotonde op de kruising van de Salvador Allendelaan met de Dominee Martin Luther Kingweg gaat een weekend dicht voor gemotoriseerd verkeer. Het asfalt en de bestrating zijn aan onderhoud toe. Omdat deze werkzaamheden flinke gevolgen hebben voor de bereikbaarheid, vinden de werkzaamheden plaats in het weekend.


De werkzaamheden aan de rijbaan starten op vrijdag 27 oktober om 20.00 uur ’s avonds en duren tot maandag 30 oktober om 05.00 uur ‘s ochtends. Auto’s en ander gemotoriseerd verkeer kunnen dan geen gebruikmaken van de rotonde. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel over de rotonde. De werkzaamheden gaan ’s nachts door om de afsluiting zo kort mogelijk te houden. Dit betekent dat er voor omwonenden sprake kan zijn van geluidsoverlast.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid. Vanaf de N244 is de Salvador Allendelaan afgesloten. De omleiding gaat via de Nieuwe Gouw (industrieterrein de Koog), Flevostraat, Koogsingel en de andere kant op via de Salvador Allendelaan, Van IJsendijkstraat en Nieuwe Gouw. De route wordt met borden aangegeven.

Fiets- en voetpad

Op het voetpad en fietspad is de bestrating ook aan vervanging toe. Dat werk neemt de aannemer meteen mee. Hiervoor wordt elke keer alleen het deel afgesloten waar gewerkt wordt. Het zou kunnen dat fietsers en voetgangers dan een klein stukje moeten omlopen of -fietsen.

Voorzieningen blijven bereikbaar

Het winkelcentrum Leeuwerikplein, de sporthal en het tankstation blijven bereikbaar vanaf de Professor Meester P.J. Oudlaan. De parallelweg naast de Salvador Allendelaan blijft open en hier komt een keerlus voor verkeer dat vanaf de parallelweg richting de rotonde rijdt. Door de afsluiting moet EBS een andere route rijden. Hierdoor komen er haltes te vervallen. Kijk voor de actuele routes op de website van EBS om uw reis met het openbaar vervoer te plannen.