PURMEREND - Was het u al opgevallen? Vanaf deze week doet Purmerend mee aan een campagne om weggebruikers op hun snelheid te laten letten. Nu het weer lente wordt en kinderen vaker buiten spelen, is het extra belangrijk om rustig te rijden. Daarom vragen wij extra aandacht voor verkeersveiligheid en staan op verschillende plekken in Purmerend langs de weg campagneposters.

Zo'n campagne is er niet voor niets. Meestal rijden mensen onbewust harder dan toegestaan wanneer ze de weg goed kennen. Hardrijders in woonwijken zijn dan ook vaak de bewoners zelf. Wanneer we allemaal beter opletten in de bebouwde kom wordt het veiliger voor iedereen. Zeker voor de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen en ouderen.

Zelfs kleine overschrijdingen van de snelheidslimiet hebben gevolgen voor de verkeersveiligheid. Vooral voetgangers en fietsers lopen risico in het verkeer. Veel mensen weten niet dat zelfs een aanrijding met 30 kilometer per uur voor één op de tien voetgangers al dodelijk is. Bij 50 kilometer per uur overleeft de helft van de voetgangers de klap niet. Daarom de oproep: houd je aan de snelheidslimiet.