(Vlnr: directeur Parnassia Groep Laurens Hendriks, directeur AOP Hanneke Stieber, wethouder Eveline Tijmstra, bestuurder RIBW Han Jetten)

PURMEREND - De innovatieve woonvorm in Purmerend aan de Zeevangstraat, waarbij wonen en verschillende manieren van zorg bij elkaar komen, is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Purmerend en de zorgorganisaties AOP (Algemene Opvang Purmerend), Parnassia Groep en RIBW. Op woensdag 29 november 2017 werd de samenwerking bekrachtigd met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.

Namens de verschillende partijen ondertekenden: wethouder Eveline Tijmstra van de gemeente Purmerend, directeur AOP Hanneke Stieber, bestuurder RIBW Han Jetten en de directeur van de Parnassia Groep Laurens Hendriks.

Eerste bewoners

Het gaat om de combinatie van zelfstandig wonen, zorg en begeleiding vanuit verschillende instellingen en dat maakt deze woonvorm uniek in de stad. Iedere zorgpartner brengt zijn eigen deskundigheid in die op maat wordt ingezet. De woonvorm maakt het gemakkelijker om de stap naar zelfstandig wonen te maken. Deze manier van samenwerken
draagt bij aan een betere samenwerking van de betrokken zorgpartijen en een verbeterd zorgaanbod.

Behoefte en samenwerken

Sinds 1 november 2017 hebben acht bewoners de sleutels van hun kamer gekregen. In december komen er zes bewoners bij en in het nieuwe jaar krijgen de laatste acht mensen de sleutel van hun woning. De instroom is op maat. Het gaat daarbij over het algemeen om bewoners die nu wachten op een plaats voor beschermd wonen of maatschappelijke opvang. Iedereen is actief betrokken bij het pand. De tuin wordt samen onderhouden en de gangen gezamenlijk geverfd. Naast bewoning, is er in het pand ook een inloopvoorziening aanwezig. De inloop is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.