PURMEREND - Op zondag 19 november komen Sinterklaas en zijn pieten aan in Purmerend. Door dit evenement is er een aantal straten en parkeervakken tijdelijk afgesloten.


Programma intocht

De stoomboot legt om 13.30 uur aan bij de Kanaalkade, ter hoogte van de Beemsterburgwal. Om 13.45 uur vertrekt Sinterklaas te paard naar de Koemarkt in een optocht via de Neckerdijk, Gedempte Singelgracht, Oude Vismarkt, Peperstraat, Dubbele Buurt en Breedstraat naar de Koemarkt. Van 14.00 tot 15.15 uur maken Sinterklaas en zijn pieten er op de Koemarkt een feestje van tijdens Het Grote Sinterklaasfeest.

Hulpburgemeesters

Burgemeester Ellen van Selm verwelkomt Sinterklaas op de kade, samen met haar vier hulpburgemeesters. Deze kinderen van 4 tot en met 8 jaar zorgen samen met de burgemeester voor een onvergetelijke intocht. Kinderen konden zich hiervoor aanmelden door een knutselwerkje te maken en in te leveren bij de gemeente.

Straten en parkeervakken tijdelijk afgesloten

  • De route die Sinterklaas volgt, is afgesloten voor al het verkeer van 12.30 tot ongeveer 14.30 uur. Dit geldt voor de Sluisbrug, Kanaalschans, Neckerdijk, Kanaalstraat, Beemsterburgwal, Wagenbeurs, Westerstraat en Gedempte Singelgracht.
  • De omgeving van de Kanaalkade - vanaf hoek Beemsterburgwal, Kanaalkade tot Slotplein - wordt vanaf 9.00 tot 15.00 uur afgezet.
  • Hoek Westerstraat/Nieuwstraat is rechtdoor afgesloten vanaf 12.30 uur tot ongeveer 16.00 uur. Verkeer kan via de Nieuwstraat omrijden.
  • Gedempte Where is vanaf de Beemsterbrug naar rechts vanaf 12.30 uur afgesloten. Als de Sint langs komt is er een korte verkeersomleiding voor recht doorgaand verkeer. Wanneer de Sint langs is geweest, worden de hekken en de afsluitingen direct weggehaald.
  • De parkeervakken langs de Gedempte Singelgracht en Kanaalkade zijn op zondag 19 november tot 15.00 uur afgesloten. U kunt uw auto dan bijvoorbeeld parkeren op het parkeerterrein aan de Kanaalstraat. Om parkeeroverlast in de onmiddellijke omgeving van de intocht zo veel mogelijk te beperken, kunt u ook gebruikmaken van parkeergarage de Claxonate, parkeergarage Willem Eggert, de Westerstraat of één van de andere parkeergelegenheden.

De intocht wordt door Stichting Markstad Purmerend georganiseerd in samenwerking met de gemeente en live uitgezonden via RTV Purmerend. Ga voor meer informatie over dit evenement naar marktstad.info/sinterklaasintocht