PURMEREND - Van 1 tot en met 8 april is het Autismeweek. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. Dit jaar is het thema van de Autismeweek Jong & AUT vanwege het belang van vroegherkenning en -erkenning van autisme.

Ook wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor autisme met de speciale actie ‘Light it up blue’: in de hele wereld zijn beelden en gebouwen blauw verlicht, zo ook het stadhuis. De werkgroep Autismeweek Purmerend haakt in op deze actie door verschillende evenementen te organiseren. Meer over de Autismeweek 2017 is te vinden op www.autismeweek.nl.

Een selectie uit de activiteiten in Purmerend:

  • Zondag 2 april kun je zwemmen in blauw water in het Leeghwaterbad en organiseert SPURD om 10.00 uur de voetbalwedstrijd FC Purmerend – Autstekend (Alkmaar).
  • Dinsdag 4 april staat er ’s morgens een kraam op de weekmarkt in Purmerend met informatie voor ouders en een blauwe ballon voor kinderen. ’s Avonds om 20.00 uur is er een voorlichting over slaapproblemen bij kinderen. Entree is gratis. Aanmelden gewenst, maar niet verplicht: info@deblauwezon.nl. Locatie: Behandelgroep De Blauwe Zon, Torenmolen 9 Purmerend.
  • Vrijdag 7 april draait de film The Black Balloon, met vooraf een uitleg en kijkwijzer door ervaringsdeskundigen. Voor informatie en reserveren: www.filmhuispurmerend.nl.
  • Dinsdag 11 april Purmerend is er van 20.00 tot 22.30 uur een Autismeborrel in Partycentrum Concordia. De entree is gratis, drankjes zijn voor eigen rekening. Mensen zonder autisme (begrip voor autisme wel vereist) zijn ook van harte welkom. Locatie: ingang Concordia Koemarkt, direct eerste deur links. Adres: Koemarkt 45,1441 DB Purmerend. Info: nannie.kruissel@planet.nl of 0299-657590.