PURMEREND - Maandag heeft Wethouder Eveline Tijmstra samen met directeur Frenk Clemens van aannemer Sturm uit Zaandam, het startsein gegeven voor de sloop van het voormalige postkantoor aan de rand van de binnenstad. Wethouder Tijmstra: “Door het toevoegen van deze appartementen in de historiserende stijl krijgt deze prominente plek nu echt de uitstraling die past bij de binnenstad.”


Planning

De aannemer begint na de sloop, half maart, met de bouwwerkzaamheden en het vervangen van de bestaande damwand langs de Where. In mei kan dan worden begonnen met de bouw van het appartementengebouw met 158 huurappartementen. Tijmstra is blij dat het nu zover is: ‘Het postkantoor is al meer dan tien jaar buiten gebruik en de locatie is dringend toe aan een opknapbeurt. Ik kijk hier erg naar uit. De woningen liggen straks dicht bij alle voorzieningen en zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.’

Ontwerp

Het ontwerp voor het voormalige postkantoor bestaat langs de kant van de Gedempte Where uit 5 tot 6 bouwlagen. Langs de Where-oever wordt het gebouw 7 tot 8 bouwlagen hoog. Ook komt er een horecagelegenheid aan de oeverzijde. Dankzij het historiserend ontwerp past het gebouw, ondanks de omvang, goed in de historische binnenstad. Er komen 65 parkeerplaatsen voor de auto’s van bewoners en 282 fietsparkeerplaatsen. Langs het water van de Where blijft een openbaar voetpad liggen.