PURMEREND - Wandelend smullen is het nieuwe uit eten gaan. Door heel Nederland worden er culinaire wandelingen georganiseerd en deze zijn in korte tijd ongekend populair geworden. Tasty Walk, organisator van dergelijke take-away proeverijen, zag in de eerste maanden van dit jaar de belangstelling explosief stijgen. Dit weekend werd dit initiatief ook in Purmerend gelanceerd.


Het succes van de wandelingen brengt weer wat positiviteit teweeg in de horecasector, die hard getroffen is door de coronacrisis. Naast wat extra omzet speelt ook het mentale aspect een grote rol, zegt Lex Ouburg, de initiatiefnemer van Tasty Walk: "Tijdens onze proeverijen kan de chef van een restaurant weer eens doen wat hij of zij het liefste doet, namelijk mooie gerechten samenstellen en mensen blij maken met het resultaat." Die arbeidsvreugde slaat weer over op de wandelaars, die ieder weekend in grote getale boeken voor een middag wandelend uit eten gaan.

In Purmerend hebben zes restaurants zich aangemeld voor deelname aan deze proeverij. Dat zijn BRASA, Twaalf, Brasserie Zomaar, 't Hoedje van de Koningin, Spijkerman Eten & Drinken en Brasserie De Jutter. Een take-away proeverij van zes gerechten kost 36 euro en is te boeken via www.tastywalk.com.

Mario Hegger, wethouder Economie: “Ik vind de Tasty Walk in Purmerend een mooi en lekker initiatief. Het is een echt corona-proof uitje, waarmee je onze Purmerendse horecaondernemers een hart onder de riem steekt. Ik zou zeggen: hou je aan de corona-maatregelen, maar geniet vooral van de lekkernijen en de frisse lucht!”