PURMEREND - De gemeente heeft een vergunning verleend voor de tijdelijke noodopvang van asielzoekers in het Van der Valk Hotel Purmerend in Zuidoostbeemster voor de duur van 1 jaar. Het COA heeft nog steeds een nijpend tekort aan opvangplaatsen. Het college van Purmerend heeft er begrip voor dat noodopvang nodig is en voorlopig blijft. De gemeente ziet geen bezwaar voor het verlenen van de vergunning. Het COA verlengt de huurovereenkomst met Van der Valk voor 6 maanden, met de optie tot verlenging van nog eens een half jaar.


Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) heeft sinds september 2022 een tijdelijke opvang voor asielzoekers en statushouders in het Van der Valk Hotel Purmerend in Zuidoostbeemster. Het COA heeft hiervoor destijds een huurovereenkomst gesloten met de hotelketen Van der Valk tot 1 september 2023. Van der Valk heeft de oorspronkelijke vergunningaanvraag gewijzigd van 3 jaar naar 1 jaar na overleg met het COA. Het COA en van der Valk zijn overeengekomen de huurovereenkomst voor zes maanden te verlengen met optie tot nog eens een half jaar.

De omwonenden van de locatie zijn vandaag geïnformeerd over deze vergunningverlening van de gemeente en verlenging van de huurovereenkomst door het COA.

Wie verblijven op de locatie?

Het hotel heeft ruimte voor opvang en begeleiding van voor 80 mensen. De doelgroep bestaat voor het overgrote deel uit statushouders, mensen met een verblijfsvergunning die al langer in ons land zijn. Het COA zorgt voor de opvang aan en begeleiding van deze mensen tijdens hun verblijf in de noodopvang. Meer informatie over de locatie is te vinden op www.coa.nl

Bekijk de vragen en antwoorden over de opvang van statushouders in het Van der Valk Hotel Purmerend.