PURMEREND - Op woensdagavond 5 juli werden de turners van Turncentrum Waterland aangenaam verrast tijdens hun training in sportcentrum de Beuk. Een speciale huldiging vond plaats om de sporters te eren voor hun buitengewone sportprestaties. Wethouder Mario Hegger was aanwezig om de turners een oorkonde en sportpenning te overhandigen als erkenning voor hun uitmuntende teamprestaties.


De huldiging was een eerbetoon aan de turners van Turncentrum Waterland, die zich onderscheidden op het Nederlands Kampioenschap turnen dat op 15 april 2023 plaatsvond in Nijmegen voor de dames en in Purmerend voor de heren. Daarnaast werden ze ook geëerd voor hun individuele prestaties op het Nederlands Kampioenschap in Alkmaar voor de dames (22 en 23 april 2023) en in Waalwijk voor de heren (22 en 23 april 2023).

Tijdens de bijzondere ceremonie waren verschillende turners aanwezig, waaronder Verena Sens, Luna de Bruijn, Rosalie de Boer, Rick Stikkelorum, Jordi Lagas, Finn de Jong, Hidde de Haan, Kyan de Zinger, Zeegar Kamper en David Popping. Het hele team vierde deze opmerkelijke prestaties, hoewel Megan Jacobs er helaas niet fysiek bij kon zijn. Gelukkig kreeg ze de kans om via een videoverbinding digitaal deel te nemen aan de viering, toen haar teamgenoten haar opbelden. Ook zette de wethouder Ilias Elmezayn, Kyan Jacobs en Lode Philippi in het zonnetje, maar zijn zij niet geëerd met de Purmerendse sportpennning omdat zij niet in Purmerend wonen.