PURMEREND - De gemeente Purmerend houdt in juni een uitgebreide controle op hondenbezit. Controleurs gaan na of de hondenbelasting is betaald: de ervaring van de gemeente leert dat niet iedere hondenbezitter zijn viervoeter(s) aanmeldt.

De controleurs komen aan de deur en stellen een aantal vragen. Het is de bedoeling dat de controleur de vragen aan de deur afhandelt. Hij draagt een legitimatiebewijs bij zich. Als de controleur een niet-geregistreerde hond aantreft, moet de eigenaar alsnog belasting betalen: € 72,00 per hond per jaar. Is de bewoner niet thuis, maar heeft de controleur het vermoeden dat er sprake is van hondenbezit, dan doet hij een aangifteformulier in de brievenbus.

Hond(en) aanmelden of afmelden

Hondenbezitters kunnen alsnog hun hond aanmelden of afmelden. Formulieren zijn ook af te halen bij het Gemeenteplein in het stadhuis. Na de controle verstuurt de gemeente aanslagbiljetten naar de nieuw gevonden hondenbezitters. De opbrengst van de hondenbelasting wordt voornamelijk gebruikt voor voorzieningen voor honden, zoals het schoonhouden of inrichten van uitlaatroutes en losloopgebieden.