PURMEREND - De werkzaamheden aan het fietspad langs de Gedempte Where zijn 10 oktober begonnen. Volgens de planning zouden de werkzaamheden klaar zijn op vrijdag 3 november. Helaas lopen de werkzaamheden uit.


Dit komt onder andere door het weer en omdat de ondergrond anders blijkt te zijn dan verwacht. Volgens de nieuwe planning zijn de werkzaamheden nu klaar op vrijdag 17 november.

Afsluiting Gedempte Where

Er wordt een rollaag (stenen) langs de stoeprand aangebracht. Hierdoor is er geen ruimte meer voor verkeer om er veilig langs te gaan. Daarom wordt de Gedempte Where richting Zuidoostbeemster op maandag 6 november tussen 09.00 en 15.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Het gaat om het gedeelte vanaf de Hoornselaan tot aan de Gedempte Singelgracht.

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid via het Looiersplein, de Plantsoengracht, de Nieuwstraat en de Westerstraat. De omleidingsroute voor de fietsers blijft via het Venediën. De omleidingen worden met borden aangegeven.

Openbaar vervoer

Buslijnen die gebruik maken van deze route worden omgeleid. Kijk voor de meest recente informatie over de omleiding op de website van EBS