PURMEREND - Wethouder Mario Hegger reikt woensdag 8 maart een prijs uit voor het meest duurzame evenement van 2016. Het Clusius College, Islamitische Basisschool De Roos en Kerngroep Purmer-Zuid zijn genomineerd. Gemeente Purmerend heeft als eerste stad in Nederland de duurzaamheidsprijs in het leven geroepen: een prijs van € 1.500,- euro. Met deze prijs wil de gemeente organisatoren stimuleren om bewuster om te gaan met duurzaamheid.

Ook kleinschalige evenementen, zoals buurtfeesten, konden meedingen naar de prijs. Voorwaarden voor deelname zijn dat het evenement in de open lucht plaatsvindt en dat er een meldings- of vergunningsplicht voor geldt. Er zijn 3 genomineerden:
•    Clusius Green Run van het Clusius College
•    Eindejaarafsluiting/Fancy Fair van IBS De Roos
•    Kindervrijmarkt Bevrijdingsdag van Kerngroep Purmer-Zuid
Deze evenementenorganisatoren hebben veel aandacht besteed aan de gescheiden inzameling van afval en het betrekken van de bezoekers bij de inzameling.

Jury
Beoordeling van de inzendingen is gebeurd door een jury. In de jury zitten Gijs de Man, (directeur Stadsverwarming Purmerend), Eljo Vos Brandjes (manager strategie en beleid van HVC Groep) en Mario Hegger (wethouder duurzaamheid) - geadviseerd door Laura Moningka van de UMEF.