PURMEREND - Burgemeester Don Bijl reikte op maandag 1 januari 2018 om 14.45 uur twee Gouden Waarderingsspelden uit. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente in theater de Purmaryn. Twee Purmerenders ontvangen dit jaar deze eervolle onderscheiding voor hun inspanningen voor de belangen van de stad Purmerend en haar inwoners.

De heer Frits Dix (links op de foto) heeft op opmerkelijke wijze bijgedragen aan het behoud en tot leven brengen van een aantal prachtige panden in de binnenstad. Zo werden Villa Clementine en de Doelenstallen kwalitatief hoogwaardig gerestaureerd en zijn veel historische details behouden gebleven. Hij heeft de stad kroonjuwelen terug gegeven.

Er is inventiviteit, realiteitszin en doorzettingsvermogen nodig om bijzondere projecten tot stand te brengen. De heer Dix ging hierbij risico’s niet uit de weg.

Ook heeft hij zich een sociaal betrokken inwoner getoond door zijn steun aan belangrijke initiatieven zoals Wij Allemaal, het inloophuis voor (ex)kankerpatiënten.

De heer Kees Vlaar (in het midden op de foto) heeft zich op succesvolle wijze ingezet voor de toekomst van Purmerend met oog voor de waarden uit het verleden.

Door zijn vertrouwensrelatie met de ondernemers en woningbouwverenigingen heeft hij een bijzondere bijdrage geleverd aan de totstandkoming en realisering van meerdere projecten, bijvoorbeeld in het kader van Wonen Boven Winkels en bij de renovatie van gezichtsbepalende panden.

Kees Vlaar staat bekend als een man met een visie, daadkracht en grote verdiensten voor het Purmerendse en regionale bedrijfsleven. Door een opbouwende kritische houding heeft hij bruggen kunnen slaan tussen gemeente en andere overheden.

Het gemeentebestuur is trots op deze zeer betrokken Purmerenders die hebben bijgedragen het aanzien van Purmerend op een hoger niveau te brengen.