PURMEREND - Wie in de buurt is van de Hoornselaan ruikt het vers gelegde asfalt. De geur komt je tegemoet. Het werk is op tijd klaar en mensen kunnen weer gebruik maken van deze belangrijke doorgaande route.

De Hoornselaan is inmiddels helemaal opgeknapt. En er is veel gebeurd! In een eerdere fase werd het rioolstelsel al vervangen en werden alle ondergrondse kabels en leidingen vernieuwd. De afgelopen weken is het complete wegdek vervangen, de overzichtelijkheid verbeterd en zijn de fietspaden verlegd. In de nieuwe situatie zijn de fietspaden voorzien van een strakke asfaltlaag. Een stuk comfortabeler én veiliger.

Verkeersveiliger en overzichtelijker
Het onderhoud aan de Hoornselaan was nodig, omdat we de route verkeersveiliger en overzichtelijker wilde maken voor weggebruikers. Daarbij is onderhoud aan riolering op z’n tijd nodig. En als je dan toch ondergronds aan het werk gaat, dan kun je bovengronds de situatie ook gelijk verbeteren. Dagelijks gaan er zo’n 8.500 auto’s overheen en zo’n 8.000 fietsers. Dat zijn grote aantallen. Nu het groot onderhoud achter de rug is, kan de Hoornselaan er weer vele jaren tegenaan.