PURMEREND - De gemeenten Purmerend en Beemster fuseren op 1 januari 2022 tot de nieuwe gemeente Purmerend. Op vrijdag 15 oktober 10.00 uur is via een livestream te volgen welke politieke partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen willen meedoen en wie hun kandidaten zijn.

Van nieuwe politieke partijen wordt hun plek op de kieslijst door middel van loting bepaald. Dit is allemaal live te bekijken op vrijdag 15 oktober vanaf 10.00 uur in het Politiek Portaal via raad.purmerend.nl. Eventuele bezwaren kunnen live tijdens de zitting worden ingediend door te appen of bellen naar Bureau Verkiezingen via 06 15 57 73 29.

In de Verkiezingskrant leest u vanaf 4 november meer informatie over de deelnemende politieke partijen. Ook kunt u lijsttrekkers ontmoeten op vrijdag 19 november in Beemster en zaterdag 20 november in Purmerend. Op vrijdagavond 19 november en maandag 22 november zijn er live lijsttrekkersdebatten te volgen.

De verkiezingen van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Purmerend zijn op woensdag 24 november. Een aantal stembureaus is open op maandag 22 en dinsdag 23 november. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op onze gemeenteraadsverkiezingenpagina.