PURMEREND - Het bestemmingsplan voor de parkeergarage Stadhuisplein is in januari 2021 vastgesteld door de gemeenteraad. De aannemer heeft inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd die naar verwachting binnenkort wordt verleend. Uitgangspunt is dat de aannemer start met de bouw van de garage als de omgevingsvergunning onherroepelijk is. De eerste voorbereidingen starten komende week.


De parkeerplaats aan de voorkant van het stadhuis aan de Magnoliastraat wordt gedeeltelijk afgesloten. De hoofdentree wordt tijdelijk verplaatst naar de zijkant van het stadhuis. Wethouder Eveline Tijmstra is blij met deze stap: “Na vele voorbereidingen achter de schermen en gesprekken met de buurt, beginnen nu de voorbereidingen buiten. Als we de parkeergarage in 2023 opleveren, is dat niet alleen een mooie toevoeging aan het aantal parkeerplaatsen voor de binnenstad, we geven het gebied meteen een flinke kwaliteitsimpuls.”

Parkeerplekken bezoekers stadhuis verplaatsen

Om het terrein bouwrijp te maken, wordt op 21 juni het parkeerterrein aan de voorkant van het stadhuis voor het grootste gedeelte afgezet. Een beperkt aantal parkeerplaatsen is tijdelijk nog bereikbaar voor mindervalide bezoekers aan het stadhuis. De overige bezoekers worden omgeleid naar het parkeerterrein achter het stadhuis en het parkeerterrein aan de Stationsweg. Deze omleiding loopt via de Wolthuissingel.

Tijdelijke entree stadhuis

Om de parkeergarage veilig en goed te kunnen maken, wordt de hoofdentree van het stadhuis tijdelijk verplaatst naar de zijkant. De werkzaamheden hiervoor beginnen in juli. Dan worden ook de parkeerplaatsen voor mindervaliden naar de achterkant van het stadhuis verplaatst. Met borden wordt de route naar de tijdelijke entree goed aangegeven. Ook komt er een geleideroute voor slechtzienden. Als de nieuwe parkeergarage en het bijbehorende plein in de loop van 2023 klaar is, wordt de huidige hoofdentree weer in gebruik genomen.

Dempen van de vijver

Na de zomervakantie wordt de vijver gedempt. De vissen die hier nu in zwemmen worden gevangen en vrijgelaten in het Cramwinckelplantsoen. Het kunstwerk dat in de vijver staat wordt opgeslagen op een andere locatie. Als alles klaar is, krijgt het kunstwerk een nieuwe plek op het plein bij het stadhuis.

Damwanden tijdelijk opgeslagen

Van 22 juni tot en met 25 juni worden de damwanden voor de parkeergarage geleverd. Deze worden opgeslagen op een deel van het parkeerterrein aan de voorkant van het stadhuis.

Meer informatie zoals beelden en een video zijn te vinden op de website www.vanbrugtotbrug.nl.