PURMEREND - In mei heeft de gemeente een ‘Witte Anjer perkje’ geplant nabij de herdenkingsmonumenten van de verzetsstrijders op de Algemene Begraafplaats Purmerend. In het perkje staat een bord met de tekst: ‘De Witte Anjer is het symbool voor erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteraan.’ Het bord werd onthuld door burgemeester Don Bijl, wethouder Eveline Tijmstra en veteraan Cor Persenaire op donderdag 17 juni.


In 2005 is de Witte Anjer in Nederland geïntroduceerd als uiting van waardering voor Nederlandse veteranen. In 2019 is het Nederlands Veteraneninstituut begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan, en na de Nederlandse Veteranendag.

Initiatiefnemer en veteraan Cor Persenaire heeft zich persoonlijk ingezet voor de komst van een Witte Anjer perkje in Purmerend. De gemeente en het Veteranencomité Purmerend hebben meegedacht over een geschikte plek voor de bloemen. Het Witte Anjer Perkje blijft permanent op de begraafplaats.