PURMEREND - Maandag 3 juni begint de week van de jonge mantelzorger. Gemeente Purmerend doet samen met RSWP en Clup Welzijn mee aan deze landelijke actie om samen meer bekendheid te geven aan de jonge mantelzorger. Doel van de week is jonge mantelzorgers erkenning geven en laten weten waar zij terecht kunnen voor hulp en vragen.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 - 25 jaar die zorgen voor een (chronisch) zieke, thuis of in zijn/haar omgeving.

Bewustwording
Ondersteuning van jonge mantelzorg begint met bewustwording, erkenning en herkenning. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 4 jongeren zorgen voor een (geestelijk) zieke. De jongeren groeien hiermee op en ze voelen zich verantwoordelijk voor de zorg.

Instagram take-over
Zo ook jonge Purmerender en mantelzorger Nick (19). Al vanaf zijn vijftiende zorgt hij voor zijn moeder met alzheimer. In de aanloop naar de week van de jonge mantelzorger neemt hij het Instagram-account van gemeente Purmerend over (/gempurmerend). Hij geeft de volgers een kijkje in zijn leven.

Oude schoolbus
Clup Welzijn rijdt maandag 3 juni, dinsdag 4 juni, woensdag 5 juni en donderdag 6 juni met een oude schoolbus langs de voorgezet en middelbare beroepsscholen in Purmerend. Zij delen flyers uit en gaan in gesprek met leerlingen, om ze te wijzen op de ondersteuningsmogelijkheden.

Hulp
Jonge mantelzorgers kunnen met vragen terecht bij Marianne de Wolf van RSWP, via WhatsApp 06 - 389 319 80.