PURMEREND - Leer Purmerend (nog) beter kennen door een wandeling door de oude binnenstad met zijn verrassende steegjes en straatjes. De Gildegidsen vertellen u het boeiende verhaal van de bijzondere geschiedenis van de meer dan 600 jaar oude stad met meer dan 118 rijks- en gemeentemonumenten.Van 6 april tot en met 28 september kunt u zonder aanmelding elke zaterdag om 13.30 uur een wandeling maken die gecombineerd wordt met een korte rondleiding in het Purmerends Museum. Na afloop ontvangt u een kopje koffie of thee.

Op de 1ste zaterdag organiseert Gilde Purmerend geen stadswandeling maar een een architectenwandeling, dit jaar met het thema Mart Stam, die 120 jaar geleden in Purmerend werd geboren. Ook deze wandeling is in combinatie met een bezoek aan het Purmerends Museum en na afloop een kopje koffie of thee.

Steeds populairder worden de groepswandeltochten (dit kan het gehele jaar door) voor een familiefeestje of bedrijfsuitje. Ook een culinaire wandeling met een driegangenmenu behoort tot de mogelijkheden.

Kijk voor alle informatie op de website van 't Gilde.