PURMEREND - Inwoners van de gemeente Purmerend kunnen tot en met donderdag 8 december 2022 hun favoriete vrijwilligersorganisatie bij de gemeente aanmelden. Op 21 december maakt de jury bestaande uit wethouder Harry Rotgans, Rob de Neve (Rabobank) en Maria Deen (winnares Lokaal Compliment 2021) de top tien genomineerden vrijwilligersorganisaties bekend.


Vrijwilligers maken het verschil voor Beemster en Purmerend én haar inwoners. Met het Lokaal Compliment spreekt de gemeente haar waardering uit richting alle vrijwilligers die zich tomeloos inzetten voor de mensen in de stad en dorpen.

Met elkaar

Het thema van 2022: Met elkaar. Door de coronacrisis is de eenzaamheid toegenomen. Het afgelopen jaar konden we gelukkig weer vaker samenkomen. Vrijwilligers die voor hulp, interactie en afleiding zorgen, spelen een essentiële rol in de samenleving. Elkaar helpen en ondersteunen is belangrijker gebleken dan ooit.

Nieuwe- en kleinere vrijwilligersorganisaties en initiatieven: meer dan welkom!

Dit jaar zijn wij op zoek naar vrijwilligersprojecten en -organisaties die zich bezig houden met het bovengenoemde thema. Inwoners en vrijwilligers worden opgeroepen hun meest gewaardeerde organisatie- of initiatief uit Purmerend en Beemster te nomineren. Denk hierbij ook zeker aan nieuwe of kleinere organisaties- of initiatieven, bijvoorbeeld uw muziek- of sportvereniging.

Aanmelden doe je zo

Welke initiatieven zijn voor u het afgelopen jaar waardevol geweest? Laat het ons weten! Meld uw activiteiten en/of vrijwilligersorganisatie uiterlijk op donderdag 8 december 2022 digitaal aan via purmerend.nl/lokaal-compliment. Voor vragen hierover kunt u een e-mail sturen naar Lisa Zijlstra via l.zijlstra-aref@purmerend.nl.

Prijsuitreiking

Uit alle inzendingen selecteert de jury tien organisaties. De winnende organisatie ontvangt een geldbedrag van € 1.000,-. Daarnaast stelt het Coöperatiefonds van Rabobank een extra prijs van € 500,- beschikbaar voor de tweede plaats. De overige acht vrijwilligersorganisaties ontvangen een aanmoedigingsprijs ter waarde van € 250,-. De jury maakt op woensdag 21 december op een ludieke wijze alle prijswinnaars bekend.