PURMEREND - Het Kooimanpark wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden zijn in volle gang. Eerst is er gezorgd voor een betere afwatering en ondergrond. Inmiddels zijn ook de speeltoestellen en stapstenen geplaatst en de paden en natuurvriendelijke oevers aangelegd. Nu kan het aanbrengen van de bomen en planten beginnen. Om dat moment te vieren, plantte wethouder Pascal Verkroost vanochtend de eerste nieuwe bomen.


Er verandert heel wat in het Kooimanpark. De grote weide is straks het hart van het park met ruimte voor sport en activiteiten. Er staan calisthenics toestellen, een speeltoestel voor kleine kinderen en een aantal schaakborden. Aan de kant van de school komt een natuurlijke speelplaats. Het voetpad langs de Hoornselaan wordt ingericht als een sportstraat. Dat was van de scholen een grote wens.

Honden in het vernieuwde Kooimanpark

In het westelijk deel van het park komt een omheind honden uitrenveld. De hond blijft welkom in het vernieuwde Kooimanpark als deze is aangelijnd en de uitwerpselen worden opgeruimd. Alleen in de sport- en speelplekken geldt een verbod voor honden.

Waterbuffer

Het regent hard en vaak de laatste tijd. Het Kooimanpark heeft daar altijd veel last van gehad. In het park is daarom een waterbuffer aangelegd. Daar wordt het water bij nat weer opgevangen. Hier komt speciale beplanting die kan groeien in wisselende omstandigheden. De afgelopen weken is drainage in de spel- en sportgebieden aangelegd. Samen met de bomen, die straks veel water opnemen, moeten deze maatregelen ervoor zorgen dat het park na hevige regenbuien snel weer begaanbaar is. In april 2024 is het park klaar.