PURMEREND - De politie heeft op 12 juni 2023 in een woning aan de Tigrisstraat te Purmerend soft- en harddrugs, een vuurwapen, munitie en een groot geldbedrag aangetroffen. Deze woning is op 21 augustus 2023 voor vier maanden gesloten.


Bij de politie waren meerdere meldingen van Meld Misdaad Anoniem binnen gekomen. De hard- en softdrugs die zijn aangetroffen betroffen hoeveelheden voor de handel. Daarnaast werd er ook verpakkingsmateriaal en een weegschaal aangetroffen.

Drugspand gesloten

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van de woning. Dit mag alleen voor een bepaalde periode en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs dat meer is dan voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Van Selm betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor vier maanden niet mogen betreden. Op de woning zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”. De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de woning bekend staat als drugspand en om de openbare orde te herstellen.

Meld uw vermoedens

Heeft u een vermoeden van drugs in een woning of dealen vanuit een woning? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via vermoeden@purmerend.nl.