Uit diverse onderzoeken is gebleken dat Medische Hypnose bij PDS een gunstig effect heeft. Een op de drie mensen ervaren blijven verlichting van de klachten. Steeds meer kinderartsen verwijzen dan ook bij buikklachten door naar een hypnotherapeut. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de verbetering doorzet, zelfs nadat de behandeling is afgerond.

Hoe werkt hypnose dan?
Onze gedachtes hebben direct invloed op de darmwerking. Veel mensen herkennen dit principe uit het dagelijks leven: als je bijvoorbeeld denkt aan je lievelingseten, loopt het water al in je mond. De gedachte is genoeg om, in dit geval, uw speekselklieren aan het werk te zetten. Tijdens hypnose is het vermogen om het lichaam te beïnvloeden met gedachtes nog vele malen groter.

Ook is bekend hoe negatieve gedachten en emoties ons lichaam kunnen beïnvloeden. Veel mensen krijgen bijvoorbeeld diaree vlak voor een spannende gebeurtenis zoals een examen.

In de therapie leert iemand hypnose te gebruiken om zijn klachten aan te pakken. Er worden oefeningen gegeven waarin iemand zich bijvoorbeeld een pijnlijke buik voorstelt als een warme, zachte buik, terwijl hij verder helemaal ontspannen is. Ook leert iemand verschillende ademhalings- en ontspanningsoefeningen die bijdragen aan algehele ontspanning en ontspanning in het buikgebied. Daarbij leert iemand anders met stressvolle situaties om te gaan. De dikke darm hoeft hierdoor minder prikkels te verwerken waardoor de verkramping minder wordt.

De therapie is gericht op lichamelijk herstel van de klachten: pijnvermindering, herstel van de stoelgang en het vergroten van stressbestendigheid en zelfvertrouwen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak: www.praktijkverboom.nl 0614046525