PURMEREND - Interactieve presentatie van Lidewijde Paris met voorgelezen fragmenten en ondersteunende beelden over de rol van de toekomstroman. Dit naar aanleiding van de campagne Nederland Leest waarbij de toekomstroman Ik, robot van Isaac Asimov centraal staat.

Asimovs roman uit 1966 ik Robot: is een geniale futuristische raamvertelling. Paris neemt je op onderhoudende wijze mee op een reis door de tijd. Van hedendaagse romans die ons meenemen in de tijd tot de klassiekers van Orwell en Asimov. Wat voor een rol spelen de toekomstromans in onze samenleving?

Lees!workshops om het plezier in lezen te vergroten

Tijdens de Lees!workshops in de Bibliotheek laat Paris zien hoe literatuur werkt. Lidewijde legt thema’s bloot en brengt verbanden aan met actuele en klassieke romans. De deelnemers worden uitgenodigd mee te denken en er kan tussendoor van alles gevraagd worden.

De leesworkshops is op woensdag 15 november van 20.00 – 22.00 uur en vindt plaats in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40). Kosten zijn € 7,50. Aanmelden kan in de Bibliotheek Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam. Of www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.

Het boek Ik, robot is (zo lang de voorraad strekt) gratis af te halen in 1 van de vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland.