PURMEREND - Vanaf maandag 26 juni is het voor veel Purmerenders omrijden geblazen. De Hoornselaan gaat dan tot 11 augustus dicht voor alle verkeer. Uiteraard is dat vervelend, maar als het werk klaar is, dan ziet de doorgaande route er weer tiptop uit!

De Hoornselaan ligt niet voor de eerste keer open, maar “voorlopig wel voor de laatste keer”, belooft omgevingsmanager Sylvia de Blij. We stellen haar kort wat vragen over het groot onderhoud aan de Hoornselaan.

Waarom wordt de Hoornselaan nou alwéér opgebroken?
“Ik snap je vraag. We waren inderdaad eerder ook al aan het werk bij de Hoornselaan. Toen vervingen we het rioolstelsel en lieten we alle ondergrondse kabels en leidingen vernieuwen. Nu maken we het werk boven de grond netjes af en dan is het groot onderhoud aan de Hoornselaan echt klaar.”

Wat gaan jullie nu doen?
“We vervangen het complete wegdek, verbeteren de overzichtelijkheid en verleggen de fietspaden. De fietspaden zijn nu nog betegeld, maar krijgen in de nieuwe situatie strak asfalt. Een stuk comfortabeler én veiliger. Ook komt er nieuwe lagere beplanting langs de route en zetten we eerder verwijderde bomen terug. We richten het groen zo in dat er goed overzicht is.”

Waarom is groot onderhoud nodig?
“We willen de Hoornselaan verkeersveiliger en overzichtelijker maken. De Hoornselaan is namelijk een ontzettend belangrijke verbinding in onze stad. Dagelijks gaan er zo’n 8.500 auto’s overheen en zo’n 8.000 fietsers. Als het groot onderhoud straks af is kan de Hoornselaan er weer vele jaren tegenaan.”

Hoe lang gaat de boel op slot?
“We sluiten de Hoornselaan van 26 juni tot 11 augustus af voor alle verkeer. De kruising met de Wagenweg blijft wel open, maar alle straten die uitkomen op de Hoornselaan, zijn dan alleen vanaf de andere kant bereikbaar. Verkeer wordt omgeleid. Er zijn verkeersregelaars aanwezig.”

Het levert wel weer overlast op…
“Ja vanzelf. Een afsluiting van een weg als de Hoornselaan kan niet zonder overlast. Daarom kiezen we ervoor zoveel mogelijk in de zomer te werken. Dan is er minder verkeer vanwege de vakantie. Het is even door de zure appel heen bijten, maar het resultaat mag er straks zijn.” (FR)

Meer informatie?
Vragen over dit project kunt u stellen via (0299) 452452 of Hoornselaan@purmerend.nl.