BEEMSTER - Bij een aantal bomen langs de Schermerhornerweg in Beemster (N243) en tussen Edam en Scharwoude (N247) is essentaksterfte geconstateerd. Om te voorkomen dat de veiligheid van de weggebruikers in gevaar komt, worden de zieke bomen tussen 13 en 17 maart 2017 gekapt.

Schermerhornerweg (N243)

In totaal is het noodzakelijk om 34 zieke bomen te kappen langs de Schermerhornerweg. De bomen staan verspreid over een traject van 2 kilometer. De provincie stelt een groenplan op.

Provincialeweg (N247)

Over een afstand van 13,5 kilometer worden langs de N247 60 zieke bomen gekapt. De provincie werkt aan een natuur- en landschapsplan om te bepalen welke groenvoorzieningen hier in de toekomst terugkomen.

Geen hinder door de werkzaamheden

De provincie verwacht dat het autoverkeer geen hinder ondervindt van de werkzaamheden. Fietsers worden onder begeleiding van verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid.

Meer informatie

De werkzaamheden maken onderdeel uit van de beheer en onderhoudswerkzaamheden van de provincie. Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Meer informatie over de boomziekte (die vooral in de buitengebieden en bossen voorkomt) is te vinden op de website Groenkennisnet.