PURMEREND - In 2018 start de bouw van 34 koopappartementen in Kop West. De appartementen, variërend tussen 40 en 120 m2, zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen, van starters tot senioren. Woensdag 29 november ondertekenden wethouder Hans Krieger en Marleen van den Broek namens DSO Participaties BV de koopovereenkomst voor de bouwgrond.

Het Zuiderterras bestaat uit 34 appartementen, een collectieve ‘woonkamer’ en een gebouwde parkeervoorziening. Alle appartementen zijn voorzien van een buitenruimte met zicht op het water van het Noordhollandsch Kanaal, de Nieuwe Singel en het plein aan de zuidzijde. Komende periode wordt het plan verder uitgewerkt waarbij de toekomstige bewoners betrokken worden. De verwachte start bouw is eind 2018.

Met het plan ‘Het Zuiderterras’ heeft Did Vastgoedontwikkeling – in samenwerking met Aalberts Ontwikkeling en Mopet Architecten – de selectie gewonnen voor Bouwveld A11 in Kop West. Gemeente Purmerend had hiervoor een prijsvraag uitgeschreven. Kop West is een nieuwe woonwijk van ca. 700 woningen die grenst aan het centrum van Purmerend.