BEEMSTER - Het afgelopen jaar werd hard gewerkt aan de renovatie van de algemene begraafplaats aan de Nicolaas Cromhoutlaan 4 in Middenbeemster. Het werk zit er bijna op en wethouder Aagje Zeeman onthult op donderdag 11 mei 2017 het nieuwe informatiebord bij de entree. Hiermee komt een eind aan de werkzaamheden op de begraafplaats en kunnen inwoners een kijkje komen nemen hoe het is geworden.

Programma

  • 15.00 uur - Officiële handeling wethouder Zeeman
  • 15.15 uur tot 16.15 uur - Rondleiding over de begraafplaats in kleine groepjes door vrijwilligers en medewerkers gemeente
  • Vanaf 15.30 uur - Koffie, thee of fris in de kantine van de ijsbaan

Renovatie

Het groot onderhoud bestond voornamelijk uit het verbeteren van het groen, de paden, de parkeerplaats en de overige inrichting. Zo is de toegankelijkheid van de begraafplaats verbeterd door het opnieuw aanbrengen van voetpaden tussen de bestaande en toekomstige graven. Daarnaast kreeg de entree een flinke opknapbeurt. In de parkeervakken zijn speciale grastegels gelegd. Deze geven de entree en parkeerplaats een frisse groene uitstraling. Bij de renovatie is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen, door bijvoorbeeld hergebruik of het gebruik van gerecyclede materialen.