PURMEREND - Het nieuwe cursusjaar is vol goede moed van start gegaan na een kleine vertraging. Voor iedereen die zin heeft in een nieuwe hobby is er goed nieuws! Er is nog plek vrij bij een aantal creatieve cursussen en er komt weer een Workshopweekend aan op 12 en 13 maart. Wacht dus niet en schrijf je vandaag nog in, dan ben je verzekerd van een creatief voorjaar!


Voor iedereen wel iets!
Er is nog plaats bij een aantal creatieve cursussen, zoals bij acteren in een Theaterproductie of het legendarische Ontbijttheater. Wie liever wil schilderen kan lekker naar buiten met de cursus Landschapsschilderen. Heeft je tuin een voorjaarsbeurt nodig? Maak dan nu vast een nieuw plan voor je tuin! Toch liever meer weten over fotografie? Bij de basiscursus fotografie leer je alle kneepjes van het vak. Er zijn trouwens ook verschillende kunstgeschiedeniscursussen en voor de filmliefhebbers staat er een lezing op het programma mét een filmbezoek aan het Filmhuis in Purmerend, daarover lees je verderop meer!

Workshopweekend 12 en 13 maart
Zaterdag 12 en zondag 13 maart kan je een hele dag aan de slag met bijvoorbeeld je eigen slapstickfilm, beeldhouwen of het schilderen van een portret of landschap. Of kijk eens met een andere bril naar je interieur en ervaar in één middag wat een andere kleur of andere opstelling kan doen.

Alle dagworkshops zijn inclusief gezamenlijke lunch. Een origineel uitje dus om met een vriend(in) of familielid te doen! En tegelijk maak je op een ongedwongen manier kennis met een creatieve kunstvorm en ontdek je misschien nog wel een talent bij jezelf. Schrijf je snel in op de site van Wherelant.

Kijk op film, een samenwerking met het Filmhuis Purmerend!
Kijk op Film is een unieke samenwerking met het Filmhuis Purmerend en is een combinatie van een informatieve lezing, een film in het Filmhuis en zelf aan de slag gaan bij Wherelant!

Ter ere van het 100-jarige bestaan van een van zijn bekendste films, The Kid, zijn een aantal van de films van Charlie Chaplin gerestaureerd en opnieuw uitgebracht. Een mooie aanleiding om eens in het genre te duiken van slapstick. Filmmaker Jeannine zal aan de hand van veel vermakelijke fragmenten uit slapsticks van Chaplin en andere makers de ontwikkeling van het genre laten zien, zelfs tot in onze tijd. Vervolgens kan je bij het Filmhuis de film daadwerkelijk bekijken en ga je op een andere dag weer bij Wherelant zelf aan de slag met je eigen slapstick.

Meer informatie op onze website wherelant.nl