PURMEREND - In Purmerend is er aandacht voor de Autismeweek vanaf zaterdag 1 tot en met zaterdag 8 april, ook vanuit de sport. Zo staat het Leeghwaterbad die week elke avond in blauw licht, de internationale kleur welke symbool staat voor mensen met autisme spectrum stoornis.

Zondag 2 april - World Autism Awareness Day - speelt het autismeteam van FC Purmerend een vriendschappelijke wedstrijd tegen Autstekend Alkmaar, onderdeel van VV Kolping Boys. De teams spelen de wedstrijd vanaf 10.00 uur op het sportcomplex van FC Purmerend in Weidevenne, de toegang is gratis.

Dinsdag 4 april is Spurd in samenwerking met de vertegenwoordigers van de behandelgroep voor jonge kinderen met autisme De Blauwe Zon aanwezig op de warenmarkt in de binnenstad van Purmerend. Sportorganisatie Spurd met informatie over aangepast sporten, waaronder sportieve beweegactiviteiten voor 'jong en aut' met een autisme spectrum stoornis.

Vrijdag 7 april is het recreatiebad in het Leeghwaterbad door LED verlichting blauw gekleurd. Die dag kan iedereen met autisme gratis zwemmen in de beschikbare baden, het liefst op vertoon van een autipas. Die dag inventariseert Spurd in het Leeghwaterbad of er voldoende belangstelling is voor een vast speciaal zwemuur voor 18- tot 25-jarigen met autisme spectrum stoornis.