ALKMAAR - Op het zonovergoten complex aan de Robonsbosweg heeft AFC 34 in de slotfase een punt weten te pakken tegen koploper Purmersteijn. Met een rake kopbal was Stefan Smal de gevierde man aan Alkmaarse zijde.

De thuisploeg kende een moeizaam bezin, erkende ook aanvaller Stefan Smal; “Het begin was moeilijk. In het eerste kwartier was het zoeken. Daarna maakten we betere keuzes, speelden beter positie spel en de instelling was de hele wedstrijd goed” aldus Smal die weet dat het op dat punt al snel goed is tegen de koploper.

Het strijdplan was duidelijk; We gingen voor de winst, om misschien onze droom levend te houden” doelt de spits op de kans op de titel als zij deze wedstrijd hadden gewonnen. Maar, de spits is na afloop reëel; “Als je 0-1 achterkom en toch 1-1 speel tegen de koploper is het een terechte uitslag.

Twee minuten na rust wist Purmersteijn op een 0-1 voorsprong te komen. Colin Coenderman wist een verraderlijke voorzet te geven, welke tussen twee centrale verdedigers inviel. Daniël Schermer tikte de bal in de korte hoek binnen.

Ondanks de 0-1 had Smal geloof in een goede afloop; “Ik had er de hele wedstrijd al vertrouwen in. Had het gevoel dat we het nog zouden redden. Uiteindelijk valt de treffer toch nog” blikt Smal met tevredenheid terug op de hoekschop van Cretier die door Smal in de negentigste minuut in de linkerhoek werd binnen gekopt. In blessuretijd kreeg Purmersteijn alsnog een grote mogelijkheid, maar Joey Wiese wist uitstekend te redden.

In diezelfde blessuretijd kreeg invaller Frank Commissaris een rode kaart wegens natrappen waardoor de Alkmaarders met tien man verder moesten.

Smal blikt terug op het seizoen tot nu toe; “We begonnen het seizoen goed, de eerste periode eindigden we net achter Purmersteijn. Helaas was de tweede periode wat minder, te wisselvallig” baalt Smal. In deze derde periode wil AFC’34 voor de periodetitel gaan. We hebben nu zeven punten uit drie wedstrijden. Het gaat steeds beter. We hopen op nacompetitie. Promotie zou echt helemaal top zijn” vertelt Smal.

AFC'34: Wiese. Hulskes, Kroon (S. Yilmaz/86), Aykan, I. Yilmaz. Schuffelen, Cretier, Snijders (Hamaker/77). Dihalu, Smal, Deveci (Commissaris/79).