PURMEREND - Bij verschillende groepen van het Beweegaanbod vitaliteit van Spurd in Purmerend is weer plaats voor deelnemers. Spurd heeft van de gemeente de maatschappelijke opdracht bij vijftigplussers laagdrempelige sportieve beweegactiviteiten te stimuleren. De deelnemers aan deze wekelijkse beweegactiviteiten krijgen conditie en energie. In het Beweegaanbod vitaliteit is in verschillende sportzalen en in het Leeghwaterbad voor ieder wat wils. Op aanvraag is een gratis proefles van een beweegactiviteit in een sportzaal mogelijk.

Enthousiaste docenten verzorgen in een gezellige sfeer diverse sportieve beweegactiviteiten die rekening houden met de lichamelijke mogelijkheden van de deelnemers. De beweegactiviteiten vitaliteit van een uur zijn bijna allemaal overdag. Manager Sportstimulering Johan Ram: ‘Spurd biedt een gratis proefles om te kunnen proberen of de beweegactiviteit bevalt. Vooral in Overwhere is in diverse groepen nog plaats voor meerdere deelnemers: maandag Meer Bewegen voor Ouderen stoelgroep in gebouw wijkplein Where, woensdag badminton in sportzaal Karekiet en ook woensdag conditiegym in sportzaal Sportlaan.’ De kosten voor de beweegactiviteiten vitaliteit in sportzalen of buiten variëren van € 3,30 tot € 4,65 per keer. Johan Ram: ‘Vanwege de maatschappelijke opdracht houdt Spurd de deelnameprijs laag. Voor het gemak van de deelnemers en van Spurd - en tevens kostenbesparend - gebeurt betaling per automatische incasso steeds voor ongeveer vijftien lessen.’

Spurd wijst op blessurevrij bewegen met WaterGymnastiek en ZALM in het zwemwater in het Spurd-Leeghwaterbad. Door de opwaartse druk van het water belasten de oefeningen de gewrichten minimaal, zodat iedereen aan de lessen kan meedoen. Een zwemdiploma is niet nodig, want het water komt tot borsthoogte. Voor of na de les kan men overigens zonder extra betaling in de opengestelde baden recreatief zwemmen. In het Leeghwaterbad gebeurt betaling per ZesBadenKaart van € 27,50 of TwaalfBadenKaart van € 55,00.

Wie de deelnamekosten niet kan betalen en aan de voorwaarden voldoet kan een beroep doen op de gemeentelijke regeling Meedoen voor een financiële tegemoetkoming.

Het Beweegaanbod vitaliteit staat op de website Spurd.nl, maar is ook telefonisch opvraagbaar via 0299 418 100.